Lief heeft me getracteerd op eten in de Peppelen in Schaijk http://www.peppelen.nl/, en op theater in Oss met Fred Delfgaauw http://www.delfgaauw.nl/.
Fantastische avond!!!
kleine zwarte olijven met pit, zoute stengels
brood, olijfolie, boter, tapenade (olijven)
amuse van rundertartaar met gefrituurde prei (maar dan wel de zachtste delen, krokant gefrituurd)
kalfssuccade met ganzenlever, compote van ananas, saus met besjes/rozijnen en balsamico (vlees kwam uit de koeling, was jammer, iets warmer maakt het smaakvoller)
lamsvlees (koteletje en een filetje) in een geweldige braadjus, vlees roze en toch warm
met aardappel gratin van dunne plakjes aardappel (een gerecht waardig het ras te vermelden)
gestoofde spinazie, de grote, nauwelijks aangezet, met een beetje ui
naar keuze het toetjes dessert met voor mij een chocolademousse en een "appeltaart" maar dan gevuld met noten (pecan?) en nectarines
als we het uitgebreider hadden gedaan dan hadden we ook nog bouillon met zalm kunnen krijgen
en op de huis gebakken kabeljauw
en ik hoorde aan anderen hertenvlees worden voorgesteld als onderdeel van dit dagmenu
GEWELDIG gegeten, eerlijk, open, zonder frutsels, puur
Geen opmerkingen:
Een reactie posten