vrijdag 26 december 2008

eerste kerstdag

vooraf courgettesoep van Lief (met blue stilton)

tussendoor sorbet (uit de winkel, bosvruchten)

gebakken roseval, gekookte Schwartzer Hungarin
witlof salade met madarijntjes, gestoofde witlof van hele struikjes in boter, op het vuur
stoofpeertjes
cranberry compote (kopje suiker in kopje water aan de kook, en zakje bessen -slechte verwijderd- laten koken tot ploppen en brij, wordt dik bij stollen)
gebraden gansenborst (Lidl) -aangebraden op het gasstel, de oven in 40 minuten ca op 200-
kalkoen gemarineerd in Madeira, aangebraden en verder gestoofd -iets te koud en te vroeg af, typische Madeira braadsmaak ontbrak, maar saus ingekookt met extra Madeira, en vlees daarin in reepjes

na hangop van Lief, met bramensaus -bramen ontdooien en met suiker opkoken, binden met klein beetje maizena, laten afkoelen-, en ahornsiroop, en cichorei siroop

koffie na
met minced pie van Buuf

Geen opmerkingen: