vrijdag 14 maart 2008

bijna vegetarisch en uit vele windstreken

in een turkse super geshopd, en scoren in de goedkope super, tesamen leverde het deze "rijsttafel" op, al met al vandaag snel op tafel

tarwe korrels: gekookt in water met een kootje boven de korrels, beetje zout, ongeveer 30 minuten dacht ik, dan zijn de korrels bijtbaar maar niet zacht; vandaag opgewarmd in de magnetron met een beetje extra water, 5 min op 900W

restje ballen van gisteren

oranje linzen, gekookt met beetje zout; tot vrijwel gaar (25 minuten of zo), dan kerryblad en piment erbij; alle oranje is dan weg overigens! vandaag opgewarmd op klein vuur en versterkt met ui gebakken in wat olie en een flinke draai van de citroen-peper, afmaken met wat citroensap

gekookte broccoli

gebakken champignons, kleintjes in kwarten, snel en heet in klontje margarine

sivli (turkse peper/paprika) gebakken op de manier van spanje: olijfolie, daarin grote stukken silvi bakken (ontdaan van pitten), en bijgewerkt met knoflook uit/in olie -van de andere turk-

uiteindelijk was het totaal minder scherp dan ik had bedoeld omdat ik de sivli heter had ingeschat en daarom terughoudend was bij de linzen met rode pepers die er zo mooi in hadden gestaan.

Geen opmerkingen: