dinsdag 21 oktober 2008

chutneys van groene tomaten


De tomatenplanten zijn ingestort, ik denk fytoftera, maar kan ook de kou zijn (beschadiging van vruchten lijkt op die van aardappelen....), hoedanook: alles wat er aan zat eraf gehaald.
Te lang laten liggen dus, boel zachte en slechte stukken eraan.
De onbeschadigde tomaten apart gehouden, van de andere de slechte stukken eraf gesneden.
De groene tomaten verwerkt tot chutney: 2 stuks.
700 g tomaten, 300 g extra's, 250 g suiker, 500 g azijn.
1e variant: extra = appel
toegevoegd: gekonfijte gember, handje cranberrys, handje krenten, cardamonpeulen, pimentbessen.
2e variant: extra = ui
toegevoegd: chili pepers uit eigen kweek, verse gemberwortel, zout
gekookt, anderhalf uur (1e variant was wat dikker dan de 2e)
in potten gedaan

Geen opmerkingen: